Natuurworkshop Ikigai

Ken je die dagen waarop je maar doorgaat en doorraast zonder nadenken? Je energie gaat naar voortdoen, (proberen) afwerken, weer opstarten, jongleren en combineren, … in een nooit eindigende cyclus.

“Mjaaa … het leven hé …” wordt al snel relativerend gezegd.

Tot je je ineens prangende vragen stelt zoals: “Waarom doe ik dit nog?”, “Voor wie doe ik dit?”, of “Is dit het juiste voor mij?”. Je bent misschien (even) kwijt of je energie en drive jou dienen, of dat jij door je omgeving geleefd wordt.

Inhoud

In deze workshop trekken we de natuur in om je eigen “reden van bestaan” te ontdekken, en deze ook actief te gaan werkelijkheid maken.

Wie ben je in je werk en leven? Hoe kan je dat nog meer of beter mogelijk maken?

Het Ikigai model geeft ons een denk- en werkkader om via verdere (creatieve) oefeningen, ervaringsuitwisseling, … body te geven aan onze drijfveren en behoeften en om meer voldoening te ervaren.

Dat doen we heel bewust in en met de natuur. We laten de omgeving in en rond ons weerspiegelen wat we misschien kwijt waren. Er wordt niet noodzakelijk veel gezegd, vooral beleefd. Een diepgaande en krachtige ervaring.

Wat heb je nodig? Er is geen voortraject of voorkennis vereist voor deze workshop. Wat je wel nodig hebt zijn geschikte wandelschoenen, aan het weer aangepaste kledij, wat water om mee te nemen en een open hart.

Hoe verloopt dit praktisch? We starten om 9h30 om tegen 12h30 af te ronden. We spreken af op een buitenlocatie.

Je gaat doorheen dit proces vooral in de natuur gaan ervaren wat de Ikigai-pijlers voor jou (kunnen) betekenen. Je vertraagt, verstilt en verbindt met jezelf.

Je herontdekt wat zin en vreugde geeft aan jouw leven. Welke mensen, doelen, zaken jouw tijd, energie en aandacht verdienen. Inclusief jijzelf. 😊

Je neemt een aantal sleutels mee om het spreekwoordelijke stuur weer in handen te nemen. Zo activeer je je persoonlijke waarde!

Deelname kost €60. Inclusief reflectieboekje, koffie en thee bij ontvangst.

Volgende workshops

24 augustus 2024

Moortsele

23 november 2024

Moortsele

2025 - datum nog te bepalen

Moortsele

Inschrijven of meer info?