Coaching

Coaching is een term waarmee de laatste jaren al veel gegoocheld werd. Eentje waar er misschien al enige moeheid rond ontstaan is en die we niet (langer) in de juiste context gebruiken. Ik merk soms wel dat de zin “Ik heb coaching nodig” gelijkgesteld wordt met “Er is iets mis met mij”.

(Am I right?) … Nee dus!

Coaching biedt een stapsgewijze en gerichte benadering om je te helpen je volledige potentieel te bereiken, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Het is een proces van zelfontdekking dat gebaseerd is op vertrouwen en samenwerking. Als coach ben ik er om jou hierin te helpen en te ondersteunen.

But you’re the captain.

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching is een effectieve begeleiding, beschikbaar voor werknemers én zelfstandigen, om je te helpen bij het (her)ontdekken en ontwikkelen van je talenten, passies en doelen. Het maakt niet uit of je nog redelijk aan de start van je loopbaan staat of er al een heel traject opzitten hebt.

Je kan binnenkomen met een heel concrete wens, zoals: “Ik wil van job veranderen, dus ik wil weten waar ik goed in ben en wat bij mij past.” Evengoed ben je welkom als je net naar helderheid op zoek bent.

Misschien voel je dat je leven geleefd wordt, en wil je vanaf nu zelf bepalen hoe je verder gaat? Misschien heeft chronische stress je uit balans en aan het twijfelen gebracht? Misschien koesterde je (grote) wensen en waarden, merk je dat ze met jou mee geëvolueerd zijn, of heb je even tijd en ruimte nodig om ze te herontdekken en toe te passen?

Hoedanook, jij bent aan het eind van je traject in staat om succesvol je doelen te bereiken; op je bestaande pad of door een nieuwe weg in te slaan. Door je bewust te worden van je sterke punten en je persoonlijke drijfveren kun je betere beslissingen nemen met betrekking tot je leven en carrière. Of je verbetert je communicatieve vaardigheden, ontwikkelt je (persoonlijke) leiderschapskwaliteiten of vergroot je zelfvertrouwen.

Je kan een gratis en vrijblijvend intakegesprek aanvragen om je situatie en vragen te schetsen, en om met mij kennis te maken.

Na opstart geeft een eerste loopbaancheque je recht op 4 uur begeleiding. Wil je daarna nog een tweede cheque gebruiken, dan krijg je er nog 3 uur bij.

Elk traject wordt telkens afgesteld op jouw persoonlijke noden, wensen en snelheid. Dat doen we in onderling overleg; bij de intake en verder tijdens de sessies.

Ik zet verschillende methoden en technieken in om je uit te dagen en te helpen inzicht te krijgen in jezelf en je loopbaanmogelijkheden: natuurcoaching, wandelcoaching, reflectie- en doe-uitdagingen, huiswerkopdrachten, …

Afhankelijk van de fase van de begeleiding kan dit gaan over

Ik werk samen met het Woep’ss…! loopbaancentrum.

Enige jaren terug wou bezielster Katrien De Backer een veilige haven creëren voor gedreven en sprankelende vrouwen die in werk en privé met specifieke uitdagingen geconfronteerd worden. Die soms worstelen om alle rollen en verwachtingen te combineren.

De Woep’ss loopbaancoaches, zelf een team van professioneel actieve en zelfstandige vrouwen, staan klaar om hen te begeleiden in hun hoogst persoonlijke zoektocht. Jaren aan expertise en ervaring worden hier gecombineerd en uitgewisseld.

Logo loopbaancentrum Woepss

Loopbaancheques van de VDAB

Je zoektocht wordt mee ondersteund door VDAB. De kostprijs van een loopbaanbegeleidingstraject wordt voor het grootste deel gesubsidieerd, waardoor jij slechts een beperkte financiële bijdrage levert. Mooi meegenomen!

Er zijn echter een aantal voorwaarden om gebruik te kunnen maken van dit systeem.

Veerkrachtcoaching

Veerkracht is een persoonlijke eigenschap die je in staat stelt om ook in uitdagende tijden door te gaan en zingeving te vinden. Wanneer je veerkrachtig bent, heb je je eigen unieke succesvolle manier gevonden om met stress om te gaan, met veranderingen en met uitdagingen. In een snel veranderende wereld en onzekere context wordt hier meer dan ooit aanspraak op gemaakt. Het stelt je in staat om te leren uit tegenslagen, om obstakels te overwinnen en om nieuwe kansen te grijpen.

Bewustzijn en inzicht

Het leren begrijpen van je persoonlijk veerkrachtprofiel en je unieke noden om je herstelvermogen te bevorderen is een proces dat tijd en inspanning vergt. Dat is tegelijk ook het goede nieuws: er is leer- en experimenteerruimte, en je kan het aanleren en verbeteren!

Investeren in zelfontdekking is waardevol om jezelf stapsgewijs te helpen evolueren. En om wat je absoluut wil koesteren en meer aandacht wil geven helder te krijgen.

Dit hoeft echter geen eenzame tocht te zijn. Samen met je veerkrachtcoach kan je jezelf sterker maken! Je mag van je coach een frisse, objectieve kijk op je situatie verwachten.

Doorheen een traject bouw je aan:

Een basis veerkrachttraject bestaat best minimaal uit 3 sessies van 1,5 uur. Voor de opstart krijg je tijd om de VK+ Veerkrachtschaal en P3 Palliatieve Palletschaal in te vullen.

Elk traject wordt qua lengte en inhoud telkens afgesteld op jouw persoonlijke noden, wensen en snelheid. Dat doen we in onderling overleg; bij de intake en verder tijdens de sessies.

In een eerste sessie bespreken we de resultaten van de gevalideerde vragenlijsten. Hiermee krijg je een helder en objectief inzicht in je veerkrachtprofiel, in de manier waarop je vandaag in het leven staat en in welke acties je tijd en energie investeert. We verdiepen dit verder met voorbeelden uit je leven en nemen ook de tijd om de inzichten te laten insijpelen. Je bepaalt wat je leerdoelen zijn voor de volgende sessie(s). Waar zou je naartoe willen evolueren, en wat is daar voor nodig?

Tijdens de vervolgsessies werken we aan jouw leerdoelen, bijvoorbeeld: hoe omgaan met stress en drukte, hoe werken rond zelfliefde, perfectionisme, assertiviteit, … datgene wat voor jou van belang is en een verschil kan maken in je leven. Je hebt zelf ten allen tijde het stuur in handen.

Ik zet mijn talenten als coach in om jou verder te helpen. Ik geef je enerzijds onderbouw, inzicht en overzicht. Tegelijk hou ik een veilige ruimte voor jou in stand om te verkennen welke wijsheid je lichaam en emoties te vertellen hebben. Hiervoor gaan we vertragen en verstillen doorheen de sessies zodat je verbinding kan maken met wat je bezighoudt. Die inzichten nemen we mee in je toekomstbeeld en veranderwerk.

Ik voel mee aan wat er voor jou nodig is en leid je hier op verschillende manieren naartoe (natuurcoaching, wandelcoaching, deep democracy, meditatie, ademhaling, reflectie en doe-uitdagingen, …).

Kennismaken?