Why WOW?

Verhalen en woorden hebben me altijd al geboeid. Ze kunnen me helemaal meeslepen, tot rust brengen, energie geven, inspireren, shockeren, degouteren, kwaad maken.

Met dat menselijk talent om verhalen vorm te geven hebben we een ongelofelijke kracht in handen. We kunnen er levens mee bouwen en verwoesten. Op grote en kleine schaal.

De woorden die we tegen onszelf en anderen vertellen zijn dus belangrijk. We hebben er vat op en kunnen er keuzes in maken. Ze vormen de basis van onze verdere emoties, acties en ons hele welbevinden.

Met Words of Wonder wil ik anderen helpen om bewust te kiezen voor groei, verwondering en voldoening!

Mijn verhaal

Het prille begin

Als je mij als kind vroeg wat ik later wilde worden in het leven varieerden mijn antwoorden sterk. Dierenarts, leerkracht, archaeologe, algemeen wereldredster. Labeltjes zijn niet zo mijn ding. Niets is voor mij zomaar zwart of wit. Soms voelen we dingen aan waar we pas veel later woorden aan kunnen geven…

Mijn dromen en waarden

Wat ik wél wist was dat ik, hoopvol, stiekem, en wonderbaarlijk naïef, op mijn manier van de wereld een beter plekje wou maken. Geluk brengen. Ik dacht dat dat een écht eindpunt was (naïef, weetjewel) en dat ik daarna dan lekker chill op mijn lauweren kon rusten en genieten.

Want dat deed ik ook graag. Genieten van de zon, de stilte, de natuur, van boeken, van muziek, van lekker eten, van samen spelen en avonturen beleven. Het blijven onmisbare radertjes in mijn motor die ik ook met mijn gezin kan delen. Natuur, vreugde, liefde en eenvoud.

Mijn loopbaan op een drafje

In de eerste jaren van mijn loopbaan als bio-ingenieur werkte ik als onderzoeker aan de universiteit en daarna als projectmanager voor de overheid. Gaandeweg raakte ik, meer dan door technologie, gebiologeerd door menselijke verandering en groei.

Wat een verschil kunnen mensen maken! Voor elkaar, en ook voor zichzelf. Alleen zién we het vaak niet (meer). Mijn nieuwsgierigheid was aangewakkerd. Ik startte met een aantal bijscholingen om coach te worden.

Mijn kickstart

Een belangrijke katalysator voor mij was het loopbaanbegeleidingstraject dat ik zelf volgde. Ik vond het zalig en regelmatig ook moeilijk om, met de coach als spiegel, alles even op een rijtje te zetten. Om mijn opties te verkennen en daarna zélf de eerste stap te zetten. Mijn coach daagde me uit om lef te tonen!

Die eerste stap werden er twee, drie en meer: in 2018 gooide ik het roer helemaal om en ging ik zelfstandig aan de slag.

Samenwerkingen

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik onderweg een heleboel mensen en organisaties ontmoet heb waarmee ik ‘een klik’ voelde, waarmee ik gelijklopende waarden en visie deel. Dat leidde al tot mooie samenwerkingen:

De tijd en vooral bewuste actie leerden me dat dit voor mij een ongelofelijk boeiende en verrijkende manier van werken is. Ik geloof in elkaar sterker maken. Elkaars vuur aanwakkeren in plaats van het te proberen doven.

Hoe ik werk

Zacht en doordacht” is fijne feedback over mezelf en mijn aanpak die ik doorheen de jaren consequent kreeg.

Ik dans graag heen en weer tussen verschillende polen: ernst en humor, ratio en emo, goed voor jezelf en goed voor een ander, denken en doen, … en ga zo maar door.

In het spelen met nuance en diepgang valt er voor mij veel vreugde, energie en wijsheid te vinden.

Dat help ik jou concreet maken door te vertrouwen op een aantal wetenschappelijk onderbouwde modellen rond stress, motivatie, communicatie, … en telkens weer jou te stimuleren tot het vinden van je persoonlijke vertaalslag.

Theorie betekent niets als het je niet concreet verderhelpt.

Er mag doorheen trajecten veel gelachen worden (graag!), maar ook boosheid, verdriet, schaamte en verlangen krijgen ruimte.

Wat je kan verwachten

Ellen is er 100% in geslaagd om terug naar boven te halen wat ondergesneeuwd was geraakt gaandeweg. Dat heeft me het duwtje in de rug en het vertrouwen gegeven dat ik nodig had om te kunnen beslissen welke richting ik uit moest!

- Elke, coachee loopbaanbegeleiding

Opleidingen